Formule 1

Verstappen noemt kwalificatie in Mexico een van zijn beste

Max Verstappen kende geen ideale voorbereiding op de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico en is daarom heel tevreden met zijn achtste startplek voor de race van zondag.

"Dit was een van mijn beste kwalificaties van het seizoen", aldus Verstappen volgens Motorsport.com. "Dit is niet ons favoriete circuit."

"Ik ben er erg blij met de achtste positie", vervolgt de 18-jarige Limburger tegen Verstappen.nl. "Vooral nadat we de tweede vrije training moesten missen en we wat probleempjes hadden in de derde vrije training."

Verstappen begon vrijdag nog uitstekend met de snelste tijd in de eerste vrije training, maar crashte vervolgens in de tweede sessie. "Als team hebben we het heel goed gedaan. We hebben de auto meer naar mijn hand kunnen zetten."

Spannend

"Gedurende de kwalificatie was het even spannend om Q3 te halen", doelde de coureur van Toro Rosso op het feit dat hij zich op de valreep wist te plaatsen voor de laatste fase.

"De uitslag van Q3 is erg positief, zeker omdat we zo dicht bij de Red Bulls zitten en voor de Force India's staan. Mijn rondje was op de limiet, dus daar had het niet veel sneller gekund."

Verstappen hoopt zondag voor de vijfde Grand Prix op rij in de top tien te rijden. "De start van de race met het lange rechte stuk gaat morgen lastig worden, maar uiteraard ga ik mijn best doen om zo hoog mogelijk in de punten te finishen."

De jonge Nederlander hoopt dat het tijdens de race gaat regenen in Mexico-Stad. "Dat zou goed nieuws zijn voor ons, want onze auto is heel goed in de regen."

Rosberg

Nico Rosberg begint zondag voor de vierde race op rij vanaf pole position. De coureur van Mercedes ontkende na de kwalificatie dat hij extra gemotiveerd was na de GP van VS van vorige week, waarin zijn teamgenoot Lewis Hamilton al de wereldtitel veiligstelde.

"Er was absoluut geen verschil met andere kwalificaties", aldus Rosberg. 'Ik heb aangevallen als altijd. Ik ben niet boos, dat zou niet de juiste aanpak zijn. Er zijn nog drie races en ik moet gewoon op dezelfde manier doorgaan."

De Duitser is het hele weekend al snel op het Autodromo Hermanos Rodriguez. "Ik heb daar niet echt een goede verklaring voor. Ik voel me gewoon al het hele weekend goed en heb een goede balans gevonden voor de auto. Daardoor kon ik een heel goed rondje rijden."

Tip de redactie