Force India gaat volgend seizoen in de Formule 1 wellicht verder onder de naam Aston Martin Racing.

Beide partijen voeren serieuze gesprekken, maar hebben nog geen akkoord bereikt. Ook het Schotse whiskymerk Johnnie Walker is betrokken bij de onderhandelingen over de Indiase renstal.

De motoren van Force India worden momenteel al geleverd door Mercedes, dat een aandeel van vijf procent heeft in Aston Martin. Er zou daarom geen conflict over de krachtbron ontstaan bij het team van coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Perez.

Vijay Mallya, mede-eigenaar van Force-India, bekent dat er momenteel onderhandeling plaatsvinden, maar dat er nog geen overeenstemming is. "We voeren gesprekken, maar er is nog niets getekend."

"We hebben meerdere alternatieven en ik zal iets bevestigen of uitsluiten zodra ik iets te melden heb. Ik wil niet op de zaken vooruitlopen", aldus de Indiër, die zegt dat het team wel onder de Indiase vlag zal blijven racen.

"Ik heb het team destijds Force India genoemd om de autosportfans in India een trotse plek in de Formule 1 te geven. Na acht jaar is de naam niet meer zo belangrijk, iedereen weet nu wel dat het team synoniem staat voor India", stelt Mallya.

Sponsorgeld

Force India bezet momenteel de vijfde positie in het constructeursklassement, maar wordt geplaagd door financiële problemen en heeft het sponsorgeld van Aston Martin en Johnnie Walker hard nodig om te overleven in de koningsklasse van de autosport.

Het Britse automerk Aston Martin kwam in 1960 voor het laatst uit in de Formule 1.