Verstappen stelt na crash dat het 'wel goedkomt' in Mexico

Max Verstappen maakt zich ondanks zijn crash in de tweede vrije training op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez geen zorgen richting de Grand Prix van Mexico.

Eerder op vrijdag noteerde Verstappen nog de snelste tijd bij de eerste sessie in Mexico-Stad. "De eerste vrije training ging erg goed en er is geen reden om aan te nemen dat de tweede minder zou zijn geweest", stelt de 18-jarige Nederlander op Verstappen.nl.

"Ik ben best tevreden over de auto. Hoe de grip van de banden tijdens lange runs verandert, weet ik nog niet. Maar daar maak ik me niet zoveel zorgen over. Het komt wel goed."

Al vroeg in de tweede vrije training verloor Verstappen de controle over zijn Toro Rosso, die bij de crash tegen de muur flink beschadigde. "Aan het begin was de baan wat vochtig en behoorlijk glad. Ik was mijn banden aan het opwarmen en was misschien nog niet helemaal scherp."

"Het was pas mijn eerste vliegende ronde, dus ik gaf niet eens echt gas, maar opeens brak de auto uit. Natuurlijk baal ik hiervan", beaamt de Limburger, die in Mexico voor de vijfde keer op rij punten hoopt te pakken voor het WK-klassement.

Zaterdag wordt om 17.00 uur de derde vrije training gereden, waarna vanaf 20.00 uur de kwalificatie op het programma staat voor Verstappen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie