Verstappen snelste in eerste vrije training en crasht in tweede oefensessie

Max Verstappen heeft vrijdag in de eerste trainingssessie voor de Grand Prix van Mexico de snelste tijd gereden. De 18-jarige Limburger crashte later op de avond in de tweede oefensessie.

Verstappen klokte in de laatste minuten van de eerste vrije training in zijn Toro Rosso een ronde van 1.25,990.

Daarmee was Verstappen, die wel een bocht afsneed en daar mogelijk wat tijdvoordeel van had, veruit de snelste. Drie tienden daar achter zaten Daniil Kviat (1.26,295) en Kimi Raikkonen, die dezelfde tijd als Kviat reed.

Sebastian Vettel (1.26,886) en Daniel Ricciardo (1.27,185) completeerden de top vijf. Kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton gaf ruim 1,7 seconde toe en werd met een tijd van 1.27,723 slechts elfde.

Tweede training

De tweede vrije training liep voor Verstappen uit op een grote teleurstelling. Aan het begin van de sessie raakte hij in een bocht de controle over zijn Toro Rosso kwijt.

Verstappen crashte in de muur, waardoor zijn bolide fors beschadigd raakte. De Nederlander zelf kwam er ongeschonden vanaf. Hij kon op eigen kracht uit de cockpit klimmen en werd achterop een motor teruggereden naar de pits.

De wedstrijdleiding besloot na de crash van Verstappen direct de rode vlag uit te hangen, ten teken dat de training is stilgelegd. Een kraan moest de baan op komen om de beschadigde Toro Rosso weg te takelen.

Verstappen was niet de enige die in de fout ging. Veel coureurs spinden op het gladde asfalt of schoten even van de baan. Ook Hamilton kwam even achterstevoren te staan.

Rosberg

Rosberg zette uiteindelijk de beste tijd neer. De coureur van Mercedes was de snelste met een rondje van 1.21,531.

Kviat moest opnieuw genoegen nemen met de tweede tijd (1.21,776). Ricciardo (1.21,868), Hamilton (1.21,961) en Vettel (1.21,984) werden achtereenvolgens derde, vierde en vijfde.

Tijdens het laatste half uur van de training ging het regenen, iets wat ook voor zaterdag en zondag wordt voorspeld.

Verstappen reed vorige week bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin voor de tweede keer dit seizoen naar de vierde plaats toe. Hij staat tiende in de WK-stand.

Het Formule 1-circus is voor het eerst sinds 1992 neergestreken in Mexico. Zaterdagavond staat de derde vrije training en de kwalificatie op het programma.

Lees meer over:
Tip de redactie