Formule 1

Ecclestone sluit rentree GP Argentinië in Formule 1 niet uit

Bernie Ecclestone zegt dat het niet ondenkbaar is dat de Grand Prix van Argentinië in de toekomst weer terugkeert op de Formule 1-kalender.

In het verleden werd er twintig keer een race verreden op het circuit van Buenos Aires, waarvan de laatste keer in 1998. Destijds won Michael Schumacher.

"Het zou kunnen gebeuren. Ik zeg niet dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, maar het zou kunnen", zei Formule 1-baas Ecclestone vrijdag volgens de BBC in Mexico, waar dit weekend in Mexico-stad wordt geracet.

De race in Mexico keerde dit seizoen na een afwezigheid van dertien jaar terug in de Formule 1. Samen met Brazilië is het de enige Zuid-Amerikaanse Grand Prix. Dit weekend worden er zo'n 100.000 bezoekers verwacht.

"Het is ongelooflijk", uitte Ecclestone zijn bewondering voor de organisatie. "Al deze landen, die een beetje in de financiële problemen zitten, krijgen het toch maar weer voor elkaar."

"Dit zijn de momenten waarop Europeanen, die vaak klagen, beseffen wat deze mensen doen om de race te promoten mogelijk te maken in vergelijking met wat ze zelf doen."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie