Autosport

Jos Verstappen ziet af van deelname aan 24 uur van Le Mans

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen ziet af van zijn plan om volgend jaar deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans, omdat in hetzelfde weekend ook de Grand Prix van Europa op het programma staat.

"Ik geef er de voorkeur aan om bij Formule 1-races te zijn", zegt Jos Verstappen, die zijn zoon Max Verstappen bij alle Grands Prix vergezelt, donderdag tegen Motorsport.com.

"Dus zodra ik hoorde dat Le Mans in hetzelfde weekend was als de race in Bakoe, heb ik afgezegd."

"Het is niet dat ik de hele tijd heel druk ben tijdens races, maar ik denk dat Max soms wel wat hulp nodig heeft en zijn carrière is nu belangrijker dan die van mij."

"In de toekomst zal ik vast wel eens een Grand Prix missen, maar ik zou het heel vervelend vinden als ik niet bij een race zoals afgelopen weekend in Austin zou kunnen zijn. Dat vond ik leuker dan zelf racen", doelde Jos Verstappen op de vierde plaats van zijn zoon in de VS.

Lammers

De voormalig Formule 1-coureur meldde eind juni dat hij met oud-Le Mans-winnaar Jan Lammers en Frits van Eerd de mogelijkheid besprak om in 2016 als drietal deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans.

Verstappen was in 2008 en 2009 al actief in Le Mans. In dat eerste jaar won hij de race in de LMP2-klasse. De 43-jarige Limburger racete voor het laatst in 2012.

Tip de redactie