Formule 1

Wereldkampioen Hamilton wil in laatste drie races vooral genieten

Lewis Hamilton is al zeker van de wereldtitel in de Formule 1, maar de Britse coureur van Mercedes hoopt komende zondag in Mexico gewoon zijn elfde Grand Prix-zege van het jaar te boeken.

"Een coureur wil altijd zijn stempel zetten in de eerste race op nieuw territorium, dus dat is mijn doel'', zei de dertigjarige Hamilton voorafgaande aan de race op het Autodrome Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. De Formule 1 keert er na een afwezigheid van 23 jaar terug.

Hamilton gaf wel aan dat hij met een andere instelling is de bolide zal stappen. "De stress en de spanning zijn eraf. Ik kan een stuk relaxter aan de race beginnen. Eigenlijk wil ik de laatste drie races van het seizoen vooral genieten.''

De Brit stelde afgelopen zondag in Austin zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport veilig door de zegevieren in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Na afloop was zijn teamgenoot Nico Rosberg boos over een inhaalactie in de eerste bocht, die hij te agressief noemde.

Hamilton haalde er in aanloop naar de GP van Mexico de schouders over op. "Ik heb dit kampioenschap eerlijk gewonnen, op basis van mijn natuurlijke aanleg. Ik vind Rosberg een geweldige coureur. Het lijkt alsof hij minder is geworden omdat ik een veel betere coureur ben dan vorig jaar. Ik ben sterker dan hij en wil dat zo lang mogelijk blijven.''

Verstappen

Max Verstappen zal vrijdag zijn eerste ronden rijden op het circuit in Mexico. "Ik heb alleen geoefend in de simulator'', aldus de 18-jarige Limburger, die zondag in Austin een spectaculaire race afsloot op de vierde plaats.

De Nederlander van Toro Rosso kan zich opmaken voor een bijzonder snelle wedstrijd, aangezien het circuit in Mexico op 2285 meter hoogte ligt. Bij droog weer zijn in de ijle lucht met lagere luchtdruk hoge snelheden mogelijk, wellicht zelfs boven de 360 kilometer per uur.

Lees meer over:
Tip de redactie