Formule 1

Teambaas Toro Rosso overtuigd van snelle oplossing motordeal

Teambaas Franz Tost van Toro Rosso heeft er alle vertrouwen in dat de renstal van Max Verstappen zeer binnenkort een overeenkomst zal hebben voor de motoren van volgend seizoen.

"Ik ben ervan overtuigd dat alles op zeer korte termijn zal worden opgelost", zegt Tost donderdag tegen Motorsport.com.

Toro Rosso is op zoek naar een nieuwe motorenpartner, omdat Red Bull, de eigenaar van de Italiaans renstal, heeft aangekondigd dat ze het contract met de huidige leverancier Renault wil opzeggen.

Toro Rosso zou dicht bij een akkoord zijn met Ferrari om net als tussen 2007 en 2013 gebruik te maken van de motoren van de Italianen. Tost noemde dat twee weken geleden al een "logische" oplossing.

Het team van Verstappen is echter afhankelijk van grote broer Red Bull Racing, dat een oplossing moet vinden voor zijn eigen motorenprobleem. Als dat niet lukt, zal ook Toro Rosso uit de Formule 1 verdwijnen.

Red Bull is momenteel bezig om de relatie met Renault toch weer te herstellen, nadat Mercedes, Ferrari en Honda aangaven weinig trek te hebben om een motor te leveren aan een concurrent.

Deadline

Door de onzekerheid over de motoren wordt het steeds lastiger voor Toro Rosso om de auto van volgend jaar op tijd af te hebben voor de eerste tests in februari, maar Tost wil zich daar niet al te druk over maken.

"Onze focus is om alle tekeningen voor de auto van volgend jaar op tijd af te krijgen", aldus de teambaas. "Daarna zal de productie er hard aan moeten trekken. Maar dat is hoe de Formule 1 werkt en daar zijn we op voorbereid."

"Het is niet aan mij om te praten over een deadline. Ik moet gewoon accepteren wat er staat te gebeuren."

Komend weekend is de Grand Prix van Mexico, de op twee na laatste race van het jaar.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie