Formule 1

Hamilton hoeft niet om tafel met Rosberg om incident te bespreken

Lewis Hamilton denkt niet dat hij om tafel moet met zijn Mercedes-teammaat Nico Rosberg om de lucht te klaren na een incident tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten van afgelopen weekeinde.

"Dat is nergens voor nodig. Iedereen heeft het recht op zijn mening, dat maakt niets uit. Ik heb de Grand Prix gewonnen", laat Hamilton weten aan de BBC.

Rosberg toonde zich zondag na de race in Austin zeer gefrustreerd over een actie van zijn teammaat, die dankzij de zege de wereldtitel veroverde.

In de eerste bocht duwde de Engelsman zijn wagen voor die van zijn teamgenoot, die moest uitwijken en zo'n wijde bocht maakte, dat hij terugviel van de eerste naar de vijfde plaats.

"Hij probeerde me uit de wedstrijd te rijden", meldde de Duitser.

Teleurgesteld

Hamilton vindt net als Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de zaak wordt opgeblazen. "Het ergste wat er is, is om mijn teammaat te zijn. Hij was vooral in zichzelf teleurgesteld."

Rosberg strijdt in de laatste drie races van het seizoen om de tweede plaats in het WK. Momenteel heeft hij een achterstand van vier punten op Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Lees meer over:
Tip de redactie