Formule 1

Alles over de GP Mexico: 'We moeten Verstappen ook beschermen'

Het Formule 1-circus is voor het eerst sinds 1992 neergestreken in Mexico. De wereldtitel is inmiddels vergeven aan Lewis Hamilton, voor de derde keer. Interessant is de strijd om de tweede plaats tussen Sebastian Vettel en Nico Rosberg én de vraag of Max Verstappen kan voortborduren op zijn knappe vierde plek in de Verenigde Staten.

Circuit: Autodromo Hermanos Rodriguez
Lengte circuit: 4,304 kilometer
Rondes: 71

Recordwinnaar Grand Prix Mexico: Jim Clark (3x)
Winnaar vorig jaar: /
Snelste ronde: /

Programma (Nederlandse tijden):

Vrijdag 30 oktober
1e vrije training: 17.00-18.30 uur
2e vrije training: 21.00-22.30 uur

Zaterdag 31 oktober
3e vrije training: 17.00-18.00 uur
Kwalificatie: 20.00-21.00 uur

Zondag 1 november
Race: 20.00 uur

Wat verwacht Tom Coronel, WTCC-coureur en Formule 1-kenner, van de race en het volgende seizoen?

"Laten we hopen op meer concurrentie voor Lewis Hamilton. Mercedes heeft momenteel de snelste auto, maar het maakt de sport interessanter als de concurrentie groter wordt. Een geheimpje over de motor kan je niet langer bewaren dan drie of vier maanden. Andere teams kunnen afkijken. Ferrari en Red Bull Racing zullen altijd proberen in te lopen op Mercedes."

"Het is een mooi gerucht dat Max Verstappen na volgend seizoen voor Mercedes gaat rijden. Die Nico Rosberg vind ik maar een kwal. Hij kan niet tegen zijn verlies en in deze sport moet je kunnen incasseren. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten maakte de Duitser zelf een fout, waardoor Hamilton de race won en dus wereldkampioen werd. Als je als Rosberg dan gaat lopen zeiken dat hij naar de buitenkant werd geduwd door Hamilton, ben je verkeerd bezig. Het was een fout van Rosberg en hij moet pissig op zichzelf zijn."

"De mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes is heel tof, maar zou nog te vroeg komen. We moeten Max ook een beetje beschermen en hem niet meteen naast de wereldkampioen zetten. Als Max nog twee jaar ervaring op kan doen bij Toro Rosso, dan verwacht ik dat hij heel hoge ogen gaat gooien in de toekomst. Komend weekeinde acht ik de kans zeer groot dat Max weer punten gaat pakken. Na zijn vierde plek in Austin is zijn zelfvertrouwen natuurlijk gegroeid."

"Hamilton kan het recordaantal titels van Michael Schumacher (zeven, red.) evenaren, daar ben ik van overtuigd. Hamilton heeft een ijzersterk karakter en een goede uitstraling. Natuurlijk is hij het mannetje naast de baan. Hij is de wereldkampioen. Als je de beste bent, dan mag je je zo gedragen."

Stand WK coureurs:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) - 327 punten *
2. Sebastian Vettel (Ferrari) - 251 punten
3. Nico Rosberg (Mercedes) - 247 punten
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) - 123 punten 
5. Valtteri  Bottas (Williams) – 111 punten
10. Max Verstappen (Toro Rosso) - 45 punten

* = kampioen

Stand WK constructeurs:
1. Mercedes (kampioen) - 574 punten * 
2. Ferrari - 374 punten
3. Williams - 220 punten
4. Red Bull Racing - 150 punten
5. Force India - 102 punten

* = kampioen

Lees meer over:
Tip de redactie