Formule 1

Rosberg: 'Hamilton probeerde me uit de wedstrijd te rijden'

Nico Rosberg kon het na de Grand Prix van de Verenigde Staten nog niet opbrengen zijn teamgenoot Lewis Hamilton te feliciteren met zijn wereldtitel in de Formule 1.

De Duitser lag in gewonnen positie in Austin, maar schonk de Brit de zege door een cruciale stuurfout te maken in de slotfase van de race.

''Ik weet niet wat daar mis ging, ik zal de data moeten terugzien. Het is me niet eerder overkomen'', zei de Duitser van Mercedes.

Rosberg was vooral boos op Hamilton. In de eerste bocht duwde de Engelsman zijn wagen voor die van zijn teamgenoot, die moest uitwijken en zo'n wijde bocht maakte, dat hij terugviel van de eerste naar de vijfde plaats.

''Die actie was te agressief. Mijn teamgenoot heeft geprobeerd me uit de wedstrijd te rijden. Hij reed bijna bij me naar binnen en dat vind ik echt te ver gaan, maar de teamleiding heeft niet eens de moeite genomen ernaar te kijken. Dat heeft me zeer verwonderd.''

Rosberg eindigde als tweede op het Circuit of the Americas, waardoor hij in de strijd om de tweede plaats in het WK Sebastian Vettel naderde tot op vier punten.

Tip de redactie