Red Bull Racing zou met Honda en Volkswagen in gesprek zijn over een eventuele samenwerking in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal zoekt nog een nieuwe motorenpartner.

"Tot nu toe is er van iedere motorleverancier wel een gerucht geweest. Als je het op die manier bekijkt, hebben ze 25 procent kans", vertelt teambaas Christian Horner aan Sky Sports over een mogelijke deal met Honda.

Honda fungeert sinds begin dit seizoen als motorleverancier van McLaren. Een doorslaand succes is de samenwerking nog niet.

Red Bull kreeg in de zoektocht naar een nieuwe motorleverancier eerder nul op het rekest bij Mercedes en Ferrari en de tijd begint te dringen voor de Oostenrijkse renstal.

"Het is bekend dat we met Volkswagen hebben gesproken", aldus Horner. "Maar met hun huidige problemen is de Formule 1 waarschijnlijk wel het laatste waar ze aan denken."

De 41-jarige Brit hoopt snel helderheid te kunnen geven. "Er is momenteel verschrikkelijk veel speculatie over onze situatie. Als alles is afgerond weet ik zeker dat er veel duidelijk zal worden."

Mexico

Horner is zich ervan bewust dat de tijd begint te dringen. "Volgende week is het al november en voor je het weet is het Kerst, waarna de eerste tests al weer worden gedaan."

"We moeten het in de komende weken voor elkaar zien te krijgen. Het zou mooi zijn om alles voor elkaar te hebben na de Grand Prix van Mexico, maar dat is onwaarschijnlijk."

Ook de toekomst van Toro Rosso, het team van Max Verstappen, is afhankelijk van de ontwikkelingen bij Red Bull. Na dit seizoen wordt de samenwerking met de huidige motorleverancier Renault beëindigd.