Max Verstappen baalt van de afgelaste tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten van vrijdag. De 18-jarige Nederlander moet het circuit nog beter leren kennen.

"Het is nog steeds een baan die redelijk nieuw voor me is. Vorig jaar reed ik hier alleen de eerste vrije training", aldus Verstappen op zijn website. "Toen reed ik niet met de zachte banden, waardoor je nog het nodige te leren hebt."

Door de afgelaste training vanwege het noodweer in Austin is Verstappen weinig wijzer geworden. "Ik weet nog niet genoeg over de baan. Maar het is zoals het is, ik kan het niet veranderen. De situatie is een beetje vergelijkbaar met Rusland."

Desondanks haalde de coureur van Toro Rosso enkele positieve punten uit de eerste oefensessie. "In de eerste vrije training hebben we de banden een beetje gespaard. We hadden verwacht dat het tijdens de tweede vrije training droger zou zijn, maar helaas was dit niet het geval."

"De auto was goed in de regen, dus daar kunnen we blij mee zijn. We hebben nog wel een paar dingen die beter kunnen, maar dat heb je altijd. Dat deze dag zo verloopt is niet ideaal."

Zevende

Verstappen was in de eerste oefensessie, waarin hij in totaal zeven rondes reed, zevende met een tijd van 1.55,969. Teamgenoot Carlos Sainz was drie tienden sneller dan Verstappen en noteerde de vierde tijd.

Nico Rosberg was in de eerste sessie, die begon toen het asfalt van het circuit in Austin nog kletsnat was, met 1.53,989 verreweg de snelste.

Zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Zondag volgt de race.