Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten de zevende tijd neergezet. De tweede sessie werd later op de avond afgelast.

De 18-jarige coureur van Toro Rosso realiseerde in de eerste vrije training een tijd van 1.55,969 en reed in totaal zeven rondes. Teamgenoot Carlos Sainz was drie tienden sneller dan Verstappen en noteerde de vierde tijd.

Nico Rosberg was in de eerste sessie, die begon toen het asfalt van het circuit in Austin nog kletsnat was, met 1.53,989 verreweg de snelste. De Duitser bleef in zijn Mercedes de Rus Daniil Kviat en de Australiër Daniel Ricciardo van Red Bul meer dan een seconde voor.

Zijn Britse collega Lewis Hamilton, die zondag mogelijk al wordt gehuldigd als wereldkampioen, stelde zich tevreden met de vijfde plaats (1.55,693).

Bliksemflitsen

De tweede vrije training werd in eerste instantie voor onbepaalde tijd uitgesteld door het slechte weer in Texas. Niet alleen de hevige regen was spelbreker, ook de bliksemflitsen.

Die maakten het te gevaarlijk voor de marshals hun plek op het circuit in te nemen. Doordat de omstandigheden niet verbeterden, werd besloten de sessie af te gelasten.

Zaterdagavond worden de derde vrije training en de kwalificatie afgewerkt. De race staat zondag op het programma.