Daniel Ricciardo verwacht niet dat Red Bull Racing komend weekeinde bij de Grand Prix van de Verenigde Staten met de verbeterde Renault-motor zal rijden.

De Australische coureur van de Oostenrijkse renstal denkt dat er te weinig profijt zal zijn van de vernieuwde krachtbron.

"De motor is beschikbaar en als we 'm willen gebruiken, betekent dat een gridstraf. We moeten er zeker van zijn dat het de moeite waard is en volgens mij is dat niet zo", aldus Ricciardo volgens Autosport.com.

Bij het gebruik van de nieuwe Renault-motor zullen de Red Bull-coureurs Ricciardo en Daniil Kvyat teruggezet worden bij de start in Austin. Volgens Ricciardo neemt de renstal dat risico niet.

"Als we achteraan starten, zullen we denk ik niet op de positie eindigen die we voor ogen hebben. Het ziet er momenteel niet naar uit dat we de motor zullen gebruiken."

Toro Rosso

Satellietteam Toro Rosso, waar Max Verstappen voor uitkomt, rijdt het seizoen uit met de oude motor. Dat bevestigde Verstappens teamgenoot Carlos Sainz.

"Ik denk niet dat het zinvol is om een gridstraf te incasseren", aldus de Spanjaard. "De laatste vier Grands Prix zijn vergelijkbaar met Austin."

"Het zijn niet de beste circuits, maar ook niet de slechtste. Als we daar rond de top tien kunnen eindigen, is het zonde om achteraan te moeten starten."

Zoektocht

Er is al lange tijd veel te doen om de motor bij Red Bull en Toro Rosso. Red Bull heeft de samenwerking met Renault beëindigd.

De zoektocht naar een nieuwe motorleverancier heeft nog niets opgeleverd, omdat onder meer Mercedes en Ferrari af zagen van een samenwerking.