Bernie Ecclestone vindt dat de V8-motoren komend seizoen terug moeten keren in de Formule 1, zelfs als de teams vast willen houden aan het gebruik van de V6-turbomotoren.

De huidige 'groene' motoren, die minder brandstof verbruiken, worden al sinds de introductie in 2014 door veel fans gehekeld vanwege het 'saaie' geluid dat ze voortbrengen.

Bovendien heeft het geleid tot de dominantie van één team, Mercedes.

Met de rentree van de V8's hoopt Ecclestone dat de verschillen kleiner worden, zo vertelt hij aan The Independent. "Die motoren zijn tenminste niet zo ingewikkeld, bovendien hebben de teams er al lang mee gewerkt."

Volgens de commerciële baas van de Formule 1 maakt het niet zoveel uit dat er een afspraak ligt om tot eind 2020 niets te veranderen aan het motorenreglement.

"Ik denk niet dat we toestemming van de teams nodig hebben", meldt Ecclestone. "We moeten gewoon zeggen: 'Als je het niet leuk vindt, vecht je het maar aan.' We kunnen zo terug naar de V8's. Mensen kunnen die razendsnel bouwen."

Red Bull Racing

Ecclestone denkt dat het op termijn noodzakelijk is dat er een onafhankelijke motorenleverancier komt, ook vanwege de problemen die Red Bull Racing en satellietteam Toro Rosso (de renstal van Max Verstappen) ondervinden in de zoektocht naar een nieuwe partner en het moeizame eerste jaar dat McLaren met Honda doormaakt.

"Ik kijk hier al anderhalf jaar naar. Als Ferrari en Mercedes maar aan één team willen leveren, heeft op den duur niemand een motor."

Eerder deze week meldde Ecclestone al dat motoren momenteel te belangrijk zijn in relatie tot de kwaliteiten van de coureurs.

"Coureurs plaatsen hun auto op de grid, maar een engineer zorgt ervoor dat hij goed start. Zo hoort het niet. Het is nu veel meer een ingenieurskampioenschap."