Jos Verstappen maakt zich geen zorgen over de toekomst van zijn zoon Max in de Formule 1. Het is nog onzeker of Verstappens team Toro Rosso volgend seizoen in de koningsklasse van de autosport actief is, omdat het onduidelijk is wie de motoren gaat leveren aan het team.

"Misschien komt het een beetje vreemd over, maar ik maak me aanzienlijk minder ongerust over de sportieve toekomst van Max in de Formule 1", schrijft Jos Verstappen in zijn column in De Telegraaf.

"Ondanks alle onduidelijkheid van dit moment. Als ik bekijk hoe Max zich de afgelopen maanden heeft gemanifesteerd en waar hij op dit moment staat, lijkt zijn carrière in de Formule 1 verzekerd.''

Het lot van Max Verstappen ligt min of meer in handen van Dieter Mateschitz, de eigenaar van Red Bull.

Hij heeft serieus gedreigd zijn twee renstallen - Red Bull Racing en het opleidingsteam Toro Rosso - uit de Formule 1 terug te trekken als de teams volgend seizoen geen motor hebben waarmee ze vooraan kunnen rijden.

Het contract met de huidige leverancier Renault is opgezegd. Mateschitz denkt dat er later deze maand duidelijkheid komt over de toekomst van zijn teams.

"Ik geloof niet dat de onzekerheid voor extra druk zorgt bij hem", aldus Jos Verstappen. "Max weet dat hij goed bezig is en dat hij gewoon zo door moet gaan. De laatste races heeft hij aan iedereen weer laten zien hoe getalenteerd hij is."