Teambaas Christian Horner gelooft dat Red Bull in staat is om de achterstand in te lopen die het Formule 1-team heeft op de andere teams voor volgend seizoen.

Red Bull en zijn opleidingsteam Toro Rosso hebben die achterstand doordat het nog altijd onduidelijk is met welke motor de teams gaan rijden in 2016.

"Het is duidelijk dat de andere teams in het voordeel zijn. De kwaliteit bij Red Bull is echter zo hoog dat we dat verschil in kunnen lopen. Iedereen is erg gemotiveerd en we willen weer winnen. Tegelijkertijd willen we niet doorgaan zoals de afgelopen anderhalf jaar", aldus Horner tegenover Motorsport.com.

Ferrari lijkt na het afhaken van Renault en Mercedes als enige fabrikant nog over om de motor te leveren aan Red Bull voor volgend jaar.

Het Italiaanse bedrijf is niet bereid om het team de beste motor te geven, omdat het ook een eigen fabrieksteam heeft. Red Bull gaat alleen akkoord met de beste motor.

"Eigenaar Dieter Mateschitz zal uiteindelijk de beslissing nemen. Het is mijn baan om zo snel mogelijk alles voor te bereiden voor volgend seizoen, maar op dit moment weten we nog niet welke motor het gaat worden."

Zorgen

Technici van Red Bull in de thuisbasis in Milton Keynes zijn al druk bezig met de auto voor volgend jaar.

"Het is duidelijk hoe de voor- en achterkant van de auto eruit gaat zien. Nu moet er snel duidelijkheid komen over wat er daar tussenin gebeurt. Veel onderdelen in de auto zijn afhankelijk van de motor", benadrukt de Engelsman.

Als Red Bull geen geschikte krachtbron vindt, zal het team net als Toro Rosso komend seizoen niet terugkeren in de Formule 1.

"Dat moeten we naar alternatieven kijken voor onze mensen. In Milton Keynes werken veel getalenteerde technici, die moeten we dan op een andere manier gaan inzetten."

"Natuurlijk maakt de leiding zich daar zorgen over de toekomst. Ik blijf ze zeggen dat ze door moeten werken en dat ze zich geen zorgen moeten maken over dingen waar ze geen controle over hebben", stelt Horner.