Nico Rosberg is ervan overtuigd dat hij ondanks een grote achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton nog kans heeft op de wereldtitel in de Formule 1.

De Duitser van Mercedes bezet met 229 punten de tweede plaats in de WK-stand en geeft daarmee 48 punten toe op leider Hamilton. Er zijn nog vijf races te gaan.

"Ik geef niet op in de strijd om het wereldkampioenschap. Er zijn nog vijf races te gaan en hoewel het gat naar Lewis vrij groot is, is het in mijn ogen zeker nog niet beslist", aldus Rosberg in verschillende media.

"Toen ik terugkwam uit Japan, concentreerde ik me op de positieve dingen van dat weekend. Mijn start van pole position, de inhaalactie op Valtteri Bottas en de snelheid waarmee ik Sebastian Vettel voorbleef bij de tweede pitstop."

Vorig jaar eindigde Rosberg als tweede in de strijd om het wereldkampioenschap. Toen moest hij eveneens Mercedes-collega Hamilton voor zich dulden.

Goed geregeld

De 30-jarige Rosberg haalt zijn vertrouwen ook uit het feit dat alles bij Mercedes goed geregeld is. Volgens de Duitser ontbreekt het hem aan niets tijdens het Formule 1-seizoen.

"De manier waarop het hele team zich dit jaar laat zien, van de fabrikant tot de garage, is ongelooflijk. Ik heb de auto die ik nodig heb om terug te komen aan de top."

Het Russische Sotsji is komend weekeinde het decor voor de eerstvolgende Grand Prix van het seizoen. Vervolgens komen ook de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi nog aan bod.