Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil voorkomen dat Red Bull Racing en satelietteam Toro Rosso, het team van Max Verstappen, zich na dit seizoen terugtrekken uit de sport.

Beide teams zijn naarstig op zoek naar een nieuwe motorleveranvier, omdat Renault stopt met het leveren van de krachtbron. Ecclestone helpt achter de schermen met de zoektocht.

"In het belang van de Formule 1. Het zou een groot gemis zijn wanneer een talent als Max Verstappen volgend seizoen niet op de grid staat", aldus de Brit tegen De Telegraaf.

Mercedes en Honda lieten eerder al weten geen motor te leveren aan Red Bull en Toro Rosso. Ferrari wil alleen de motor van 2015 beschikbaar stellen.

"Het is een gecompliceerde situatie met tegenstrijdige belangen", weet de 84-jarige Ecclestone. "Waarom de concurrentie uit de brand helpen en het risico lopen dat je met eigen wapens verslagen wordt?"

Verstappen

Ecclestone liet zich nog maar eens lovend uit over Verstappen, die indruk maakt tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1.

"De entree van Max is ontzettend goed geweest voor de Formule 1. Hij is snel, maar tevens een jongen met karakter. Op en naast de baan. Dat spreekt tot de verbeelding", aldus de Brit.

"Momenteel hebben de meeste topteams hem in het vizier en staat hij hoog op allerlei lijstjes voor het geval er ergens een stoeltje vrijkomt. Ik verwacht grote dingen van Max in de toekomst, maar uiteindelijk is ook hij afhankelijk van de omstandigheden."

Red Bull-baas Christian Horner liet onlangs weten dat de motorsituatie van Red Bull en Toro Rosso 'zeer kritiek' is. Bandenfabrikant Pirelli zou zelfs een afscheid van de Formule 1 overwegen als beide teams zich terugtrekken.