Manor rijdt vanaf volgend seizoen met motoren van Mercedes. Het Britse Formule 1-team heeft een meerjarig contract getekend bij de Duitse autofabrikant. 

"We zijn trots dat we bekend kunnen maken dat we vanaf 2016 gebruik zullen maken van Mercedes-motoren", zegt Manor-teambaas John Booth donderdag op Twitter.

"Het sterk pakket dat Mercedes levert spreekt voor zich. Met Mercedes zullen we ons volgend seizoen ontwikkelen om tot betere prestaties te komen."

Dit seizoen reed Manor nog met een Ferrari-motor uit 2014 en het wist daarmee geen aansprekende resultaten te boeken. De Spaanse coureur Roberto Merhi, de Brit Will Stevens en de Amerikaan Alexander Rossi pakten namens het Britse team nog geen punten voor de WK-stand.

Volgend jaar rijdt de 21-jarige Pascal Wehrlein waarschijnlijk voor Manor. Het Duitse talent, dat nu bij Mercedes onder contract staat, rijdt momenteel in het DTM.

Vier teams

Door het contract met Manor levert Mercedes nu in 2016 in totaal aan vier teams motoren. Naast Manor en het eigen team zijn dat Williams en Force India.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, gaat er vanuit dat Lotus wordt overgenomen door Renault en dan ook weer met Renault-motoren zal gaan rijden. "Ook daarom zijn we blij dat we nu Manor als nieuwe klant kunnen presenteren", zegt Wolff.

"De spirit in het team van Manor is fantastisch en we zijn benieuwd tot wat voor prestaties ze gaan komen met onze motoren."