Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jenson Button

Formule 1 Button rijdt ook volgend jaar voor McLaren

Jenson Button rijdt ook komend Formule 1-seizoen in dienst van McLaren. Zondag liet teambaas Ron Dennis al weten dat de Brit actief zou blijven voor McLaren en dat is nu bevestigd.
Door NU.nl

Lange tijd was er onduidelijkheid over de toekomst van de 35-jarige Button. Hij zou het plezier in de Formule 1 zijn verloren en willen stoppen.

"In de voorbije maanden heb ik veel nagedacht en het is geen geheim dat ik op een gegeven moment op twee gedachten hinkte over mijn toekomst", aldus Button.

"Maar ik rijd nu zes jaar voor McLaren en in die periode heb ik Ron Dennis goed leren kennen. We hebben de laatste weken een aantal goede gesprekken gevoerd, waarin ik tot de conclusie kwam dat Ron geschikt is om het team door een moeilijke periode naar succesen te leiden."

Volgens Button gaf dat hem het laatste zetje. "Het geeft me veel zelfvertrouwen, waardoor we hebben besloten onze samenwerking voort te zetten. Toen ik de keuze maakte, realiseerde ik me direct dat het de goede was."

Moeizaam

Button maakte in 2000 namens Williams zijn debuut in de Formule 1 en werd in 2009 als coureur van Brawn wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. Vanaf 2010 is hij in dienst van McLaren. De laatste jaren verlopen moeizaam voor de Brit.

Dit seizoen rijdt hij samen met McLaren-collega en voormalig wereldkampioen Fernando Alonso sporadisch in de punten. Alonso bezet in de WK-stand de zestiende plek, Button staat achttiende.

"Toegegeven, dit jaar is het niet makkelijk voor ons", zegt Button. "Maar we weten wat we nodig hebben om te ons te kunnen verbeteren en samen met Honda werken we er hard aan om van 2016 een beter seizoen te maken dan 2015. Ik kan niet wachten."

Toegewijd

Teambaas Dennis is content met het aanblijven van Button. "Jensons huidige contract liep al tot 2016, maar bevatte een optie dat hij na dit seizoen zou kunnen vertrekken. Uit onze gespreken werd duidelijk dat hij nog zo toegewijd en enthousiast is, dat dat nooit een optie is geweest."

Button reed tot dusver 284 keer een Grand Prix en kan volgend seizoen de derde Formule 1-coureur ooit worden die de grens van 300 races passeert. Rubens Barichello (326) en Michael Schumacher (308) gingen hem voor.


Lees meer over:

Formule 1McLarenJenson Button

Aanbevolen artikelen