Bandenfabrikant Pirelli kiest er wellicht voor de Formule 1 te verlaten als Red Bull en satellietteam Toro Rosso na dit seizoen besluiten te stoppen in de koningsklasse van de autosport.

Dat zegt directeur motorsport Paul Hembery woensdag tegen Autosport.com.

"Het zou ons zeer zeker aan het denken zetten", aldus Hembery. "Het is zorgelijk als er twee kwalitatief goede teams verloren gaan."

Red Bull en Toro Rosso, het team van Max Verstappen, hebben problemen in de zoektocht naar een nieuwe motorleverancier. Renault stopt na dit seizoen met het leveren van de krachtbron.

Hembery vreest dat er bij een vertrek van Red Bull en Toro Rosso een gat zal onstaan dat moeilijk op te vullen is. "Ik kan me niet voorstellen dat er direct vervangers zullen opstaan, hoewel Team Haas er volgend jaar bij komt."

Investering

Mensen die luchtig doen over een eventueel vertrek van de twee teams kunnen niet op begrip van Hembery rekenen. De 49-jarige Engelsman benadrukt dat Red Bull veel voor de Formule 1 betekent.

"Ik weet dat veel mensen zeggen dat er teams komen en gaan in de Formule 1, maar we hebben het hier over een jarenlange serieuze investering door Red Bull. Daardoor zou de sport drastisch verzwakt worden."

Pirelli heeft nog een contract tot eind 2016 als bandenfabrikant in de koningsklasse van de autosport. Eerder dit jaar liet Michelin doorschemeren een terugkeer te overwegen.