Max Verstappen gaat ervan uit dat Toro Rosso en Red Bull Racing ook volgend seizoen actief zijn in de Formule 1, ondanks de problemen in de zoektocht naar een nieuwe motorenleverancier.

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren en wat er achter de schermen besproken wordt, maar mijn gevoel zegt dat Red Bull en Toro Rosso volgend jaar gewoon op de grid staan", vertelt de bijna 18-jarige coureur aan De Telegraaf.

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing omschreef de situatie van zijn team en die van satellietteam Toro Rosso maandag als "zeer kritiek". In het lopende seizoen maken beide renstallen gebruik van de motoren van Renault, maar aan die samenwerking komt een einde.

Een deal met Ferrari is een optie, maar de onderhandelingen verlopen tot nu toe moeizaam. De Italianen zouden de motor van 2015 willen leveren, een aanbod dat Red Bull heeft afgeslagen.

Eigenaar Dietrich Mateschitz van het Oostenrijkse concern benadrukte al verschillende keren dat hij zijn teams alleen in de Formule 1 wil houden als deze gebruik kunnen maken van een competitieve motor. Tussen 2010 en 2013 was Red Bull Racing het dominante team, maar sinds 2014 heeft ze die status verloren aan Mercedes.

Spel

Hoewel alle teams momenteel al toewerken naar 2016, maakt Verstappen zich nog geen zorgen. "Er wordt van alles gezegd, maar dat kan ook een beetje bij het spel horen."

Red Bull-adviseur Helmut Marko zei vijf weken geleden in gesprek met NU.nl dat Verstappen in het bezit is van een verbintenis voor meerdere jaren met Red Bull Racing.

De Nederlander eindigde afgelopen weekeinde als negende in de Grand Prix van Japan. Het was de zesde keer dit seizoen dat hij in de punten reed.