Romain Grosjean heeft de financiële problemen bij Lotus donderdag aan den lijve ondervonden richting de Grand Prix van Japan.

De Franse coureur moest zijn interviews over de race op Suzuka in de buitenlucht doen, omdat de daarvoor gereserveerde ruimte van het Britse team niet gebruikt kon worden.

Grosjean stond de pers in de regen te woord en moest zijn eten halen bij de collega's van Renault. "Gelukkig openden ze hun deuren", zei de nummer tien van de WK-stand.

Lotus moet maandag voor de derde keer naar de rechter voor een conflict met de fiscus. "Hopelijk wordt het allemaal geregeld en kunnen we ons concentreren op het belangrijkste: racen."

Ondanks de problemen houdt Grosjean vertrouwen in goede prestaties. "Dit betekent niet dat we niet voor een podiumplaats kunnen vechten. In Spa liepen er deurwaarders door onze pitbox en werd ik derde. Natuurlijk is het tricky, maar de spirit is er nog."

Renault is momenteel in gesprek met Lotus om het team over te nemen zodat het voor de Formule 1 behouden blijft. Grosjean lijkt het team te gaan verlaten voor de nieuwe Amerikaanse renstal Haas.