Lewis Hamilton heeft donderdag in aanloop naar de Grand Prix van Japan ontkend dat hij het vertrouwen is kwijtgeraakt in zijn team Mercedes na zijn uitvalbeurt afgelopen weekend in Singapore.

"Ik kwam er pas vandaag achter dat er deze week allerlei artikelen zijn gepubliceerd die mij verkeerd quootten", aldus Hamilton in gesprek met Sky Sports. "Ik heb het volste vertrouwen in Mercedes."

De WK-leider haalde bij de GP van Singapore voor het eerst in ruim een jaar de finish niet en zag daardoor Nico Rosberg en Sebastian Vettel inlopen in de WK-stand. De voorsprong op zijn concurrenten is met respectievelijk 41 en 49 punten nog steeds ruim met nog zes races te gaan.

Verschillende media tekenden na de race uit de mond van Hamilton op dat hij "geen vertrouwen" had in Mercedes richting de GP van Japan. "Ik heb ook geen enkele informatie om me vertrouwen te geven. Ik hoop dat het eenmalig was, maar het was op zijn minst een vreemd weekend."

De 30-jarige Brit liet donderdag een heel ander geluid horen. "Ik heb nooit mijn vertrouwen in het team verloren. En waarom zou ik ook? We hebben ongelooflijk veel succes gehad, we hebben meer dan twintig races gewonnen de laatste twee jaar. En nu hebben we één lastige Grand Prix gehad."

Oplossingen

Hamilton meldde bovendien dat Mercedes gelooft dat het inmiddels weet wat er zondag in Singapore mis ging met de auto van de wereldkampioen.

"Ik kan jullie niet vertellen wat het team gevonden heeft, maar ze hebben veel redenen en oplossingen gevonden voor wat er gebeurde in Singapore."

Hamilton gaf wel toe dat hij "geen idee" heeft hoe het weekend in Japan zal gaan. Zondag staat de race op het circuit van Suzuka op het programma.

"Misschien ontdekken we dat we hetzelfde probleem hebben wanneer we weer in de auto gaan rijden. Je weet het nooit, maar hopelijk lag het alleen aan het circuit in Singapore."