Daniel Ricciardo is niet onder de indruk van het dreigement van zijn team Red Bull Racing dat het na dit jaar mogelijk uit de Formule 1 stapt.

"Op dit moment maak ik me geen zorgen. Ik ben meer nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren", zei de Australische coureur donderdag in Japan tegen Motorsport.com.

De invloedrijke Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigde eerder deze week dat het een reële mogelijkheid is dat Red Bull en Toro Rosso, het team van Max Verstappen, na de laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi niet meer terugkeren in de Formule 1.

De twee teams van Red Bull moeten in 2016 een andere motor hebben, omdat de samenwerking met Renault wordt beëindigd. Aangezien Mercedes al heeft geweigerd motoren te leveren aan de concurrent, blijft Ferrari over als enige serieuze kandidaat.

"Hoe sneller we een antwoord krijgen van Ferrari, hoe beter het is natuurlijk", aldus Ricciardo. "Maar we zitten nog niet in november of december en dat zijn de maanden waarin knopen moeten worden doorgehakt."

"Ik heb er vertrouwen in dat we zullen krijgen wat we willen. Als er later in het jaar nog steeds niks definitief is, dan zal ik me misschien wat meer laten horen, maar ik denk niet dat het zo ver zal komen."

Vertrouwen

Ricciardo haalt zijn vertrouwen in een goede afloop ook uit zijn gesprekken met Marko en Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Christian en Helmut beloven me niks, maar ze hebben er vertrouwen in dat we een oplossing zullen vinden."

Ricciardo zette afgelopen weekend met zijn tweede plek in Singapore zijn beste resultaat van het jaar neer. Hij is met nog zes races te gaan de nummer zeven in de WK-stand.

Zondag staat de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka op het programma.