Max Verstappen kijkt vol vertrouwen naar de Formule 1-race van zondag in het Japanse Suzuka nu de onvrede over de teamorder van afgelopen zondag in de race in Singapore is uitgepraat.

De leiding van Toro Rosso vroeg daar in de laatste ronde aan Verstappen om ploeggenoot Carlos Sainz te laten passeren, maar Verstappen weigerde.

Sainz was daar boos over, maar Verstappen verzekert dat er tussen beide coureurs niets veranderd is sinds zondag.

''Na afloop hebben we er in het team over gesproken en alle onvrede is uit de weg'', zei Verstappen donderdag op een persconferentie in Japan. ''We moeten duidelijker zijn op de boordradio. Hopelijk gebeurt het niet nog een keer.''

Sainz benadrukte ook dat er geen problemen zijn met zijn Nederlandse teamgenoot. "Alles is oké. Het is allemaal verduidelijkt en uitgesproken. Ik heb geen problemen met wie dan ook. Het was ook meer Max en het team die wat moesten uitpraten."

"Mijn aanpak zal niet veranderen", stelde de Spanjaard. "Ik weet nu iets meer van Max, dat hij een beetje de rol van bad boy wil spelen, maar ik vertrouw hem nog steeds. Alles zou normaal moeten zijn hier."

Inhalen

Zoals het team na afloop van de race in Singapore al verklaarde, zat Sainz niet kort genoeg achter Verstappen om een positieruil af te dwingen. Toro Rosso hoopte in eerste instantie dat Sainz, die net nieuwe banden had gekregen, er wel in zou slagen om nummer zeven Sergio Perez voorbij te gaan.

''Ik was heel dicht bij Perez en probeerde voorbij hem te komen, maar dat lukte net niet. Ik keek ook in mijn spiegels waar Sainz was, maar hij zat niet dichtbij genoeg. Daarom wilde ik blijven zitten", aldus Verstappen.

De bijna 18-jarige Limburger bleef zondag bij de start in Singapore staan door een defect aan de auto, maar knokte zich daarna terug naar plaats acht. Sainz eindigde achter hem op de negende plaats.

''Ik heb genoten zondag. De start was natuurlijk teleurstellend, maar daarna ging het geweldig. Ik bleef anderen inhalen. Vanuit laatste positie terugkomen en in de punten rijden is een fantastisch resultaat.''