Sergio Perez is ook volgend jaar de teamgenoot van Nico Hülkenberg bij Force India. De Formule 1-renstal heeft het contract van de 25-jarige Mexicaan met één jaar verlengd.

Dat bevestigt Force India woensdag op de eigen site. Aan het begin van deze maand werd al bekend dat Hülkenberg tot en met 2017 bij het Britse team blijft.

Perez is bezig aan zijn tweede jaar bij Force India, nadat hij in 2011 namens Sauber debuteerde in de Formule 1. Hij staat na zijn zevende plek bij de Grand Prix van Singapore van afgelopen weekend negende in de WK-stand met 39 punten.

De Mexicaan heeft vier podiumplaatsen op zijn erelijst staan, met een tweede plaats in Maleisië in 2012 als beste resultaat.

"Ik ben heel blij dat ik bij Force India blijf", reageert Perez. "Ik ben heel erg gegroeid als coureur sinds ik voor dit team race. Ik heb het gevoel dat er nog veel potentie in het team zit en dat geeft me veel vertrouwen voor volgend jaar."

Teambaas Vijay Mallya prijst de vechtlust van zijn coureur. "Je hoeft maar naar zijn laatste paar resultaten te kijken om te zien dat hij op het toppen van zijn kunnen presteert."