Lewis Hamilton vreest dat het matige optreden van Mercedes tijdens de afgelopen Grand Prix van Singapore komende zondag tijdens de Japanse GP wordt herhaald.

De WK-leider zegt in gesprek met The Guardian dat hij van zijn team nog geen uitleg heeft gehad over het gebrek aan snelheid in de straten van Singapore.

Hamilton viel bovendien uit met een probleem aan zijn gaspedaal. Zijn teamgenoot Nico Rosberg erfde daarmee de vierde plaats.

De Brit kwam tijdens de kwalificatie anderhalve seconde tekort op de poletijd van de latere winnaar Sebastian Vettel in de Ferrari, terwijl Mercedes tijdens de voorgaande race in Italië Ferrari nog duidelijk de baas was.

"Ik heb geen vertrouwen", blikt Hamilton vooruit op de race in Japan. "Ik heb ook geen enkele informatie om me vertrouwen te geven. Ik hoop dat het eenmalig was, maar het was op zijn minst een vreemd weekend."

"Onze auto is niet langzamer geworden", stelt Hamilton, verwijzend naar de banden als mogelijke oorzaak. "Ik heb onze engineers gezegd dat ik graag wat informatie wil over wat zij denken dat de oorzaak is, maar er is niet veel tijd tot de volgende race."

Gerucht

Mercedes kreeg de banden niet aan de praat in de warme omstandigheden in Singapore. Hoe dat komt is onduidelijk. Hamilton wil niet meegaan in het gerucht dat Mercedes opzettelijk verkeerde banden heeft gekregen na het incident met de bandendruk in Monza, waar bij zowel de auto van Hamilton als die van Rosberg een lagere bandenspanning werd gemeten dan reglementair toegestaan.

"Daar geloof ik niet in. Waarom zou ik? Daar heb ik nog nooit van gehoord in de Formule 1. Is dat ooit eerder er gebeurd? Ik denk het niet."

De karakteristiek van het Suzuka-circuit in Japan is totaal anders dan de baan in Singapore. De verwachting is dan ook dat Mercedes weer vooraan meedoet. "Ik hoop maar dat alles weer terug bij het oude is en de banden weer normaal functioneren", besluit Hamilton.