Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing is diep onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Singapore.

De bijna 18-jarige Nederlander van Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull Racing, eindigde zondag na een inhaalrace knap als achtste op het Marina Bay Circuit.

"Max doet het fantastisch. Binnen één of twee seizoenen bezorgt hij ons hoofdpijn", doelt Horner in gesprek met Motorsport-Total op een mogelijke promotie van Verstappen naar Red Bull Racing.

"Het zijn luxeproblemen. De talenten binnen onze familie ontwikkelen zich fantastisch."

Horner is ook tevreden over de progressie van Verstappens teammaat Carlos Sainz én de verrichtingen van Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat.

"Dit is een bewijs dat de investeringen in de jeugd lonen. Dat hebben we wel bewezen met Sebastian Vettel, Daniel, Daniil en de beide coureurs van Toro Rosso. Het Red Bull-programma brengt talenten voort. Zo ontstaan toekomstige wereldkampioenen."

Red Bull-adviseur Helmut Marko zei vier weken geleden in gesprek met NU.nl dat Verstappen in het bezit is van een verbintenis voor meerdere jaren met Red Bull Racing.