Hoewel hij zondag twaalf punten inliep op Lewis Hamilton in de WK-stand blikt Nico Rosberg met een slecht gevoel terug op de Grand Prix van Singapore.

De Duitse renstal was zowel in de kwalificatie als in de race niet zo dominant als in de eerdere races dit seizoen. Met een vierde plaats redde Rosberg nog enigszins de meubelen voor Mercedes, dat Hamilton zag uitvallen.

"Voor mijzelf is het positief dat ik de achterstand op Hamilton in het WK verkleinde, maar dit was natuurlijk een heel teleurstellend weekeinde", laat Rosberg weten in gesprek met Motorsport.com.

De Duitser heeft met zes races voor de boeg 41 punten minder dan Hamilton. Sebastian Vettel, die zegevierde in Singapore, naderde Rosberg tot acht punten.

"Ik snap niet waarom we opeens zo ver achter lagen. Het is echt slecht, want ik vraag me af hoe we dit gaan verbeteren."

Komend weekeinde al krijgt Mercedes tijdens de Japanse Grand Prix de kans op eerherstel. "Hopelijk vallen de puzzelstukjes dan weer in elkaar. We moeten nog niet in paniek raken, want op alle andere circuits liep het wel goed."

"Toch baart het optreden in Singapore me wel zorgen, juist omdat we niet weten wat er precies verkeerd is gegaan."