De politie in Singapore heeft een 27-jarige man opgepakt die zondag halverwege de Grand Prix in de stadstaat het circuit op liep en voor een safety car-situatie zorgde.

"De politie van Singapore heeft bevestigd dat een 27-jarige man is gearresteerd en meewerkt met het onderzoek", meldde de internationale automobielfederatie FIA na de door Sebastian Vettel gewonnen race in een verklaring.

"Dit volgt op een incident waar een niet-geïdentificeerde man zich tijdens de race op ongeautoriseerde wijze toegang verleende tot het Marina Bay Circuit."

"De man liep op de baan in de buurt van bocht dertien, waarna er een safety car moest worden ingezet. We wachten nog steeds op het volledige rapport van de baancommissie om te bepalen wat er tijdens en rondom het incident precies is gebeurd."

Gek

Vettel noemde de man na de race 'gek'. "Ik moest nog een keer goed kijken, want ik wist niet zeker of er een probleem met mijn ogen was of dat ik iemand op het circuit zag lopen", zei de Duitser van Ferrari.

"Ik riep vervolgens op de radio dat ik iemand zag lopen op het circuit. Ik zag hem wat foto's nemen, ik hoop dat het goede en scherpe foto's zijn geworden."

"Ja, het was gek. We gaan daar zo'n 280 tot 290 kilometer per uur. Als ik hem was, zou ik daar niet oversteken. Misschien moeten ze hier volgend jaar de tribunes wat beter blokkeren. Gelukkig is er nu niks gebeurd."

Bekijk beelden van het incident