Sebastian Vettel putte motivatie uit zijn overwinning in de Grand Prix van Singapore. De Duitser van Ferrari was al voor de vierde keer in zijn carrière de snelste op het stratencircuit Marina Bay.

''Nog meer van dit soort races en we kunnen Mercedes nog pakken'', zei de viervoudig wereldkampioen na zijn dominante optreden.

Vettel reed van start tot finish aan de leiding, ondanks talrijke incidenten. ''Het moet een van mijn beste races ooit zijn geweest. Het was hectisch en tactisch. Er was constant druk van Daniel Ricciardo achter mij, die geweldig goed reed'', aldus Vettel, die profiteerde van het uitvallen van kampioenschapsleider Lewis Hamilton.

Vettel liep 25 punten in op de Brit van Mercedes en heeft nu 49 punten achterstand. ''We moeten vol in de aanval blijven gaan en misschien dat we dan het onmogelijke nog mogelijk kunnen maken.''

Vettel boekte de 42e GP-zege in zijn carrière en staat nu derde op de eeuwige ranglijst achter Michael Schumacher (91 GP-zeges) en Alain Prost (51 GP-zeges).

Er resten in de Formule 1 nog zes Grands Prix. De eerstvolgende race is volgende week in Japan.