Lewis Hamilton heeft zondag voortijdig de strijd in de Grand Prix van Singapore gestaakt. De Britse WK-leider zette na 34 van de 61 af te leggen ronden op het stratencircuit Marina Bay zijn Mercedes in de garagebox.

Het betekende de eerste uitvalbeurt van dit seizoen voor Hamilton.

De regerend wereldkampioen lag op de vierde plaats toen zijn auto mankementen begon te vertonen. Hij zag de een na de andere concurrent voorbijkomen en na een aantal langzame rondes reed de Brit zijn auto naar binnen. Hij was inmiddels al afgezakt naar de veertiende plek.

Hamilton zou bij een zege de 41e GP-overwinning hebben geboekt in zijn carrière en op gelijke hoogte zijn gekomen met de Braziliaanse legende Ayrton Senna.

"Ik was ontzettend optimistisch", reageerde de Engelsman na zijn uitvallen bij Sky Sports. "Ik kon de auto's voor mij makkelijk bijhouden en ik dacht: dit wordt nog een leuke race. Maar toen moest ik allerlei dingen veranderen van het team en zag ik dat ik ingehaald werd door de twee Manors. Toen wist ik dat ik laatste lag het voorbij was."

Rosberg

Hamilton zag zijn teamgenoot Nico Rosberg naar de vierde plek rijden in Singapore. Hierdoor stond er voor de tweede keer dit jaar geen Mercedes-coureur op het podium. Eerder gebeurde dit bij de GP van Hongarije.

Rosberg liep in de WK-stand zo twaalf punten in en staat nu nog 41 punten achter op Hamilton. Sebastian Vettel won in Singapore en heeft nu 49 puten minder dan de Britse WK-leider.