Het formule 1-team van Red Bull hoopt volgend seizoen met motoren van Ferrari te kunnen rijden.

De Oostenrijkse renstal van eigenaar Dietrich Mateschitz zoekt een vervanger voor Renault, dat na dit jaar stopt als motorenleverancier.

De voorheen zo succesvolle relatie tussen Red Bull en Renault raakte dit jaar onderkoeld, omdat de motoren onbetrouwbaar en niet snel genoeg zijn. Met Sebastian Vettel in de bolide vierde Red Bull-Renault tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels op rij in de koningsklasse van de autosport.

"We hebben besloten na dit seizoen uit elkaar te gaan'', bevestigde Mateschitz vrijdag, nadat Renault enkele dagen eerder al had aangekondigd te stoppen met het leveren van motoren aan Red Bull en 'zusterstal' Toro Rosso, het team van Max Verstappen.

De Oostenrijkse miljardair noemde Ferrari een 'zeer acceptabele' oplossing voor de komende jaren.

Marko

De Italiaanse renstal voorzag jarenlang Toro Rosso van krachtbronnen, maar vorig jaar stapte die renstal over op Renault-motoren. Ferrari levert dit seizoen naast de eigen renstal ook motoren aan Sauber en Marussia. De Italianen zouden niet onwelwillend staan tegenover de flirt van Red Bull en Toro Rosso.

Topadviseur Helmut Marko van Red Bull herhaalde nog maar eens dat de Oostenrijkers uit de Formule 1 stappen als ze geen goede motoren vinden. "Als we geen motor krijgen waarmee we kunnen meedoen om de winst, vertrekken we.''

Volgens de BBC werkt Volkswagen achter de schermen aan een overname van Red Bull. De Duitse autofabrikant overweegt in 2018 met eigen motoren de Formule 1 in te stappen.