Max Verstappen kon zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië geen tijd neerzetten en bovendien vlogen er in het enige rondje dat hij reed stukken bodywork van zijn Toro Rosso af. Desondanks heeft de Nederlander vertrouwen in de race van zondag.

De 17-jarige Limburger zal zondag als negentiende moeten vertrekken. Alleen Daniel Ricciardo start nog achter de Limburger van Toro Rosso. De Australiër van Red Bull levert vanwege verschillende motorwissels een groter aantal startplaatsen in dan Verstappen, die eveneens van motor wisselde.

Verstappen blijft ondanks zijn slecht uitgangspositie positief over de race op het snelle Italiaanse circuit.

"Ik kijk uit naar de race van zondag. Ik denk dat het er best positief uitziet en dat we kunnen knokken met de McLarens en Red Bulls. Onze racesnelheid is helemaal niet slecht", zei de coureur van Toro Rosso na de kwalificatie in Monza.

De motor van Verstappen moest tussen de derde vrije training en de kwalificatie vervangen worden en dat kostte veel tijd. De Nederlander ging nog wel de baan op in Monza, maar verloor onderweg enkele onderdelen van zijn auto.

Spiegels

"Tijdens het rijden heb ik daarvan niet eens zo gek veel gemerkt. Tijdens je uitrijronde kijk je veel in je spiegels, dus ik zag het uiteraard wel, maar aan de wegligging merkte je het niet gelijk."

"Het was al een meevaller dat we überhaupt naar buiten konden. Ja, er kwam een onderdeel los van de auto, nog niet alles zat goed vast, maar je moet begrijpen dat iedereen zijn best heeft gedaan om mij alsnog naar buiten te sturen. En dit soort dingen gebeuren als je onder tijdsdruk werkt", aldus Verstappen.