Lewis Hamilton zette zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië opnieuw de snelste tijd neer en pakte voor de zevende keer op rij pole position. De WK-leider was erg blij met zijn reeks.

De Brit is nog een pole verwijderd van het record van Ayrton Senna. De Braziliaanse Formule 1-legende wist acht keer achter elkaar de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie.

"Ik ben erg blij. De jongens van het team hebben uitstekend werk verricht en we hebben de betrouwbaarheid van de wagen verbeterd", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie in Monza. "Ferrari kwam dicht bij en het is goed dat ik voor de pole moest vechten."

Voor Hamilton is het al de 49e pole position uit zijn loopbaan en zijn elfde in twaalf races dit seizoen. De Britse WK-leider is nog altijd ver verwijderd van het record van Michael Schumacher, die in zijn loopbaan 68 keer vanaf de eerste plek mocht vertrekken. 

Kimi Raikkonen legde in Monza beslag op de tweede plaats en staat zondag voor het eerst sinds de GP van China in 2013 weer op de eerste startrij. "Ik denk dat we onszelf een beetje verrast hebben. We zullen zondag opnieuw proberen zo goed voor de dag te komen", liet de Fin weten.