De vrije trainingen op het circuit van Monza bevestigden vrijdag voor Max Verstappen de verwachting dat hij een moeilijke race tegemoet bij de Grand Prix van Italië.

"Zoals verwacht is het een moeilijk circuit voor ons, we komen echt wel veel snelheid tekort op de rechte stukken", zei de 17-jarige Limburger van Toro Rosso na de trainingen tegen Verstappen.nl.

"We hebben wat problemen met de remmen gehad en we hebben een andere achtervleugel geprobeerd, maar daar zijn we op teruggekomen."

Verstappen zette zowel in de eerste als in de tweede sessie de veertiende tijd neer. Zaterdag is de derde training en de kwalificatie op Monza, dat bekendstaat als het snelste Formule 1-circuit.

Renault -motor

Probleem is dat de Renault-motor van Toro Rosso op de vele rechte stukken niet snel genoeg is om het teams als Ferrari en Mercedes moeilijk te maken.

Verstappen: "We proberen er het beste ervan te maken, maar je merkt gewoon dat we snelheid op het rechte stuk tekort komen."

De Nederlander is als de nummer tien van de WK-stand afgereisd naar Italië. Hij heeft 26 punten. Twee weken geleden eindigde hij als achtste in de Belgische Grand Prix.