Max Verstappen heeft vrijdag de veertiende tijd neergezet tijdens de tweede training voor de Italiaanse Grand Prix. Eerder op de dag klokte hij ook al de veertiende tijd in de eerste training.

Regerend wereldkampioen Leiws Hamilton was net als in de eerste sessie de snelste. De Brit van Mercedes klokte 's middags 1.24,279 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan tijdens de ochtendsessie.

Zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg werd op twee honderdsten tweede. Namens Ferrari eindigde de Duitser Sebastian Vettel als derde op 0,759 van Hamilton.

Verstappen kwam op Monza tot een snelste ronde van 1.26,454. Daarmee was de 17-jarige coureur van Toro Rosso ruim een seconde sneller dan bij de eerste training (1.27,591).

Carlos Sainz was in beide trainingen iets langzamer. De Spanjaard gaf twee tienden toe en werd vijftiende, terwijl hij eerder op de dag zestiende werd op drie tienden.

Beste tien

Monza staat te boek als het snelste circuit in de Formule 1, waardoor Verstappen al aangaf dat een plaats bij de beste tien zondag lastig wordt.

De maximumsnelheid van de Nederlander kwam in beide trainingen niet boven de 337 kilometer per uur, terwijl de Mexicaan Sergio Perez van Force India een topsnelheid neerzette van 357 kilometer per uur.

Verstappen is als de nummer tien van de WK-stand afgereisd naar Italië. Hij heeft 26 punten. Twee weken geleden eindigde hij als achtste in de Belgische Grand Prix.