Red Bull Racing-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat zullen komend weekend bij de Grand Prix van Italië hun zesde motor van het seizoen gebruiken en daarom een gridstraf incasseren.

Ricciardo en Kvyat zullen door hun 'strategische motorwissel' tien plaatsen terug moeten op de grid na de kwalificatie op Monza. De regels van de Formule 1 schrijven namelijk voor dat een coureur maar vier motoren per seizoen mag gebruiken.

"We zullen dit weekend met beide auto's een straf incasseren", bevestigde Red Bull-teambaas Christian Horner woensdag aan Autosport.com. "We kunnen niet meer halen uit de huidige motoren, dus we moeten dit doen om het einde van het jaar te halen."

Horner zei anderhalve week geleden na de GP van België al dat Red Bull overwoog een zesde motor in te zetten.

"We hebben om tactische redenen besloten om de straf op Monza te incasseren, omdat het een circuit is waar je driekwart van het rondje vol gas gaat. Daarom is het natuurlijk niet het beste circuit van het jaar voor ons", legde de teambaas woensdag uit.

Oostenrijk

Red Bull heeft het hele jaar al problemen met de motoren van Renault, net als het Toro Rosso van Max Verstappen.

De jonge Nederlander moest bij de Grand Prix van België tien plaatsen terug op de startgrid omdat hij zijn zesde motor van het seizoen gebruikte.

Ricciardo en Kvyat incasseerden na de Oostenrijkse Grand Prix al een straf voor het gebruik van de vijfde motor.