Formule 1-baas Bernie Ecclestone probeert Renault aan te moedigen om het noodlijdende team van Lotus over te nemen.

Lotus, tussen 2002 en 2011 al het fabrieksteam van Renault, kampt al enige tijd met financiële problemen.

Ecclestone betaalde volgens The Times vorige maand nog 2 miljoen euro aan de Britse renstal zodat het de salarissen van zijn werknemers kon betalen.

"Ik vond dat ik de salarissen moest betalen om te zorgen dat alles goed ging met de werknemers van Lotus en om ervoor te zorgen dat het team in ieder geval erbij kon zijn op Spa, en hopelijk op Monza", aldus Ecclestone.

Lotus kreeg een kleine twee weken geleden na de Grand Prix van België op het circuit van Spa te maken met deurwaarders na een claim van voormalig testcoureur Charles Pic. Het team heeft bevestigd dat het komend weekend desondanks gewoon kan racen bij de Grand Prix van Italië op Monza.

Kritiek

Lotus en Renault zijn al maanden in gesprek over een overname door het Franse bedrijf, dat momenteel actief is in de Formule 1 als motorleverancier van de teams van Red Bull en het Toro Rosso van Max Verstappen.

Al het hele seizoen krijgt de Franse fabrikant veel kritiek wegens problemen met de krachtbron.

Voor Lotus rijden momenteel Romain Grosjean en Pastor Maldonado, die respectievelijk negende en veertiende staan in de strijd om het wereldkampioenschap.