​De voorzitter van de Italiaanse motorsportfederatie ACI heeft goede hoop dat de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza toch op het programma kan blijven staan in de Formule 1.

Na afloop van volgend seizoen loopt het contract van Monza af en een nieuwe deal lijkt nog niet dichtbij, tot ergernis van Formule 1-baas Bernie Ecclestone die verwacht dat de Italiaanse race niet gered kan worden.

Toch blijft ACI-preses Angelo Sticchi Damiani geloven in de toekomst van Monza. "Monza moet deze financiële situatie te boven zien te komen. Met een beetje optimisme denk ik dat er mogelijkheden zijn om dat voor elkaar te krijgen."

"Het allerbelangrijkste is dat we samenwerken. We weten dat de overheid zich ermee wil bemoeien, zowel nationaal als regionaal. En laten we ook de steden Milaan en Monza niet vergeten. Al die goede intenties moeten nu tot  concrete acties gaan leiden."

Premier

De regio Lombardije heeft al laten weten dat het wil helpen met de modernisering van de infrastructuur rond Monza, maar nu heeft ook minister-president Matteo Renzi aangekondigd zich met de kwestie te gaan bemoeien.

Aankomend weekend zal de premier aanwezig zijn bij de Grand Prix van Italië, waar hij naar alle waarschijnlijk met Ecclestone in gesprek zal gaan over de redding van één van de meest geliefde races in de Formule 1.

De Britse baas van de sport hoopt ondanks zijn scepsis ook op een nieuwe deal met Monza. "Ze hoeven heus niet meer te betalen dan de andere Europese circuits, we willen gewoon dat ze evenveel betalen."