Nico Hülkenberg komt ook de komende twee jaar uit voor Force India. De 28-jarige Duitser heeft zijn contract bij de Formule 1-renstal met twee jaar verlengd.

Dat meldt Force India dinsdag op de eigen site.

"Ik ben heel blij dat ik mijn plannen voor de toekomst heb afgerond en kan bekendmaken", aldus Hülkenberg. "Ik ken dit team van binnen en van buiten en voel me hier thuis, dus het was niet meer dan logisch om hier langer te blijven."

De Duitse coureur keerde in 2014 terug bij Force India, nadat hij in 2011 testcoureur was voor de renstal en in 2012 als elfde eindigde in de WK-stand. Tussendoor reed hij één jaar voor Sauber.

Hülkenberg werd de laatste maanden in verband gebracht met Ferrari, maar de Italianen maakten recent bekend dat Kimi Raikkonen ook volgend jaar een stoeltje heeft.

Hülkenberg, eerder dit jaar winnaar van de 24 uur van Le Mans, reed dit seizoen vier keer in de punten in de Formule 1 met een zesde plaats in Oostenrijk als beste resultaat. Met 24 punten staat hij voorlopig twaalfde in de WK-stand, één plaats onder zijn teamgenoot Sergio Perez.