Het Formule 1-team van Lotus wordt zo goed als zeker overgenomen door Renault, dat momenteel als motorleverancier fungeert in de koningsklasse van de autosport.

De onderhandelingen worden waarschijnlijk komende week afgerond, meldt Autosport.com.

Beide partijen zijn al maanden in gesprek. Voor Renault zou de overname van Lotus een terugkeer betekenen als team in de Formule 1. Het was voor het laatst actief in 2011.

Renault is de huidige motorleverancier van Red Bull Racing en Toro Rosso, het team van Max Verstappen. Al het hele seizoen krijgt de Franse fabrikant veel kritiek wegens problemen met de krachtbron.

Voor Lotus rijden momenteel Romain Grosjean en Pastor Maldonado, die respectievelijk negende en veertiende staan in de strijd om het wereldkampioenschap.

Prost

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost speelt als Renault-adviseur een belangrijke rol bij de onderhandelingen met Lotus, het team dat momenteel Mercedes als motorleverancier heeft. Die verbintenis loopt tot 2020.

Lotus is het voormalige fabrieksteam van Renault. Tussen 2002 en 2010 heette de renstal Renault F1 en in 2011 Lotus Renault.

In 2005 en 2006 veroverde Fernando Alonso de wereldtitel in dienst van Renault, dat tot en met 2014 nog de motoren leverde aan Lotus.