De FIA blijft na de dood van voormalig Formule 1-coureur Justin Wilson op zoek naar manieren om de sport veiliger te maken. De autosportfederatie denkt er zelfs over om de wagens uit te rusten met een gesloten cockpit.

De Britse coureur Wilson overleed maandag op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige hoofdwond, een dag eerder opgelopen tijdens een ongeluk bij een race van de Amerikaanse IndyCar Series op het circuit in Pocono.

De FIA is bezig enkele nieuwe ontwerpen van Formule 1-wagens te testen en overweegt een gesloten cockpit in de sport te introduceren.

"We moeten iets maken. Zelfs als het de coureur niet in honderd procent van de gevallen kan beschermen", zegt wedstrijdleider Charlie Whiting van de FIA.

"Maar als het de huidige situatie verbetert, is het al goed. Er moet een manier zijn."

Gesloten cockpit

Volgens Whiting is het een kwestie van tijd voordat de coureurs in compleet andere wagens met een gesloten cockpit gaan rijden. De FIA is al enige tijd bezig nieuwe ontwerpen te testen.

"We hebben enorm veel tijd, energie en onderzoek in het project gestoken en dat is niet makkelijk geweest. Heel moeilijk zelfs. Maar ik zie het zeker gebeuren dat er een gesloten cockpit komt. Op een dag hebben we een manier bedacht die het risico op ongelukken vermindert en de veiligheid van de coureur vergroot."