Christian Horner kijkt zeer tevreden terug op de eerste helft van het Formule 1-seizoen van Max Verstappen en Carlos Sainz.

"Ze hebben het allebei geweldig gedaan en zijn één van de hoogtepunten van dit seizoen", aldus de teambaas van Red Bull over de coureurs van talententeam Toro Rosso tegen Autosport.

Verstappen werd bij de Grand Prix van Hongarije, de laatste race van de eerste helft van dit seizoen, vierde en Sainz eindigde al vier keer in de top tien.

"Dit bewijst dat het loont om jong talent de kans te geven", zegt Horner, die verwacht dat het duo hem hoofdbrekens gaat bezorgen voor de indeling van de stoeltjes voor volgend jaar.

"Zeker. Ons programma heeft de afgelopen jaren grote talenten voortgebracht. Dat toont aan dat we veel kwaliteiten hebben binnen de twee teams."

Kvyat en Ricciardo

Horner ziet ook dat Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo beter gaan presteren bij Red Bull, getuige de tweede en derde plek van het tweetal in Hongarije.

"Ze moeten gewoon doorgaan op deze manier, elkaar dwingen tot het uiterste te gaan. Er is een goede dynamiek tussen die twee, ze zijn als duo de sterksten die we hebben gehad."

"Ook zij zijn opgegroeid in het juniorenprogramma en kennen elkaar goed. Daardoor werken ze heel goed samen."