De toekomst van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza ziet er wellicht toch zonniger uit dan gedacht.

Door een gebrek aan financiën om de race in Monza te behouden werd er in de voorbije maanden gezocht naar een alternatief, maar nu lijken er door een investering van de regio Lombardije toch nieuwe kansen te liggen.

"Dit is natuurlijk goed nieuws", reageert Formule 1-baas Bernie Ecclestone maandag tegenover Autosport.com. "Laten we hopen dat ze kunnen doen wat ze hopen te kunnen doen."

Het contract van Monza loopt tot 2016. Ecclestone wil dat de Italiaanse organisatoren daarna een hogere toelage betalen voor het organiseren van hun race.

"We zijn blij en we willen doorgaan op Monza, dat is zeker, maar dat willen we op dezelfde financiële voorwaarden doen als de andere Europese circuits. We doen niet aan concessies."

Imola

Vorige maand besprak Ecclestone met Daniele Manca, de burgemeester van Imola, nog de mogelijkheid om de Italiaanse Grand Prix afwisselend op de circuits van Monza en Imola te houden. Dat plan is nu wellicht van de baan.

De Italiaanse Grand Prix wordt al sinds 1922, met uitzondering van 1937, 1947, 1948 en 1980, op Monza gehouden. Dit jaar strijkt de Formule 1 in september neer op het circuit.