Toro Rosso wordt waarschijnlijk niet overgenomen door Renault. Dat zegt teambaas Franz Tost van het team van Max Verstappen maandag op de officiële F1-website.

"Renault is bij ons op bezoek geweest, maar de laatste weken is het stil", aldus Tost. ''Ik denk dat ze een ander team willen kopen."

Volgens de laatste geruchten staat Renault op het punt Lotus over te nemen. Die renstal was in het verleden al het fabrieksteam van de Franse motorbouwer.

De motoren die Renault levert aan Toro Rosso en zusterformatie Red Bull kampen met defecten en een tekort aan vermogen. Om het tij te doen keren zouden de Fransen overwegen weer een eigen fabrieksteam op te zetten.

Tost gaf eerder aan open te staan voor een overname. De teambaas weet niet precies hoe het voor Toro Rosso verdergaat, nu die verkoop van de baan lijkt.

"We moeten afwachten wat Renault doet, en dan bespreken wat het beste is voor het team."

Abiteboul

Vorige week meldde Cyril Abiteboul, de chef autosport van Renault, dat Renault zich in elk geval houdt aan het tot eind 2016 lopende contract met Red Bull Racing en Toro Rosso.

"Er is nog niets rond, maar we zijn de afgelopen periode aardig opgeschoten. Binnenkort hakken we een knoop door", zei Abiteboul over de periode na 2016.