Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing is zeer te spreken over de prestaties van Daniil Kvyat. Begin dit seizoen kreeg de 21-jarige Rus nog kritiek te verduren van Helmut Marko, de invloedrijke adviseur van de Oostenrijkse renstal.

"Hij had een moeizame start van het seizoen, maar dat was niet zijn fout", laat Horner weten aan Autosport.com. "Daniil miste de eerste race en kampte daarna met veel pech met de auto. Dat is waarschijnlijk in zijn hoofd gaan zitten."

Marko meldde dit voorjaar, na de Spaanse Grand Prix, dat de "gevestigde coureurs moeten uitkijken" omdat Max Verstappen en Carlos Sainz van Red Bulls zusterteam Toro Rosso beter zouden presteren.

"Het is knap van Daniil dat hij zich heeft teruggeknokt", vindt Horner. "Hij is met een positief gevoel de zomerstop ingegaan. Sinds Monaco heeft hij echt progressie geboekt en hij verdiende zijn podiumplaats in Hongarije."

Horner verwacht veel van Kvyat in de tweede seizoenshelft. "Hij zal nu met extra vertrouwen rijden, waardoor hij zich nog beter zal ontwikkelen."